Våra menyer
Våra Menyer
Nedan hittar ni våra aktuella menyer. I vår restaurang hämtar vi både inspiration och råvaror från de sörmländska skogarna, sjöarna och åkrarna runt omkring herrgården. Vi är stolta över vårt långa samarbete med lokala mejerier och gårdar. Välkommen att smaka på Sörmland! Boka bord på 0150-754 00.
- À la carte
- Nyårcatering till nyårsafton
- Nyårssupé på nyårsafton
- Barnmeny
Dagens lunch
Vecka 52
À la carte
Boka bord på 0150 - 754 00
Förrätter
Carpaccio på gravad hjort med lingon, pepparrotskräm, picklade senapsfrön & västerbottenflarn
Trattkantarellsoppa på trattkantareller från dom Sörmländska skogarna med rensteksröra & västerbottenchips
Herrgårdens toast skagen på smörstekt surdegsbröd serveras med citron & löjrom från Bottenviken
Varmrätter
Savoykålsknyte med röstipotatis, rödvinssås & säsongens primörer
Röding med smörslungad potatis, sandefjordsås, savoykål & rökt forellrom
på kyckling från Katrinelunds gårdsproduktion serveras med romansallad, caesardressing, parmesan, sockerärtor, rödlök, bacon & smörstekt leavinbröd
Herrgårdens Reubensandwich, Smörstekt leavinbröd med dijonise, oxbringa, surkål, cheddarost, ruccola, saltgurka serveras med pommes & aioli
Hjort med potatiskaka, grönpepparsås, rotselleripuré, brysselkål & svartvinbärsgel
Desserter
Ostar från Jürss mejeri serveras med hemkokt fikonmarmelad & herrgårdens fröknäcke
Chokladbavaroise med chokladjord, halloncoulis & kumquatgelé
tillverkade av Pralinörskan serveras med söta tillbehör
Nyårcatering till nyårsafton
Nyårscatering till nyårsafton
Hummerbisque
Svensk hjort med duchessetoppar, grönpepparsås, svartvinbärsgelé & svamp
Herrgårdens chokladtårta med chokladfrosting
Nyårssupé på nyårsafton
Hummer
Pilgrimsmussla-Gröna ärtor-Löjrom
Röding-Potatis-Primörer
Hjort-Svamp-Grönpeppar
Ostar-Tomat-Knäcke
Limoncello-Citron-Pistagenötter
Choklad
Barnmeny
Förrätt
med gurka och tomat
Varmrätt
med potatis och lingon
med herrgårdens sylt och grädde